måndag 9 maj 2016

Täckningens tid!

Våren rusar fram och det blir mer och mer intensivt med praktiskt arbete på gården. Imorgon kommer årets första volontär genom föreningen WWOOF hit från Tyskland. Vi får hjälp på gården mot mat och husrum. Alltid spännande att se vem det är som kommer.

Plantorna växer i sina brätten. Rotsellerin är stor, själksellerin ska snart planteras om och en del av kålväxterna har kommit längre än de två första hjärtbladen. I Britts växthus, där vi får ta plats med förodlingarna, står även krukor med kryddväxter som ska ut i den perenna delen av trädgården. De börjar titta upp och om ett par veckor får de komma ut.

Den 23 april hade vi öppet hus på gården! Det var roligt att så många kom. En hel del nyfikna bybor som ville se vad vi gör var där liksom både nya och trogna grönsaksätare. En solig och fin eftermiddag med många trevliga möten.

Listan på medlemmar i årets skörd fylls sakta men säkert på. Vi hoppas att ni som är intresserade av att vara med hör av er nu under maj!

Det stora jobbet nu är att täcka med ensilage där vi ska sätta ut plantorna sedan. Ensilagebalarna är från en av mjölkgårdarna här i byn och är kasserade av dem för att det varit något hål på eller att de blivit gamla. Detta året har vi fått tag i balar med kortare strån i vilket gör arbetet mycket mer lättsamt.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar