fredag 15 april 2016

Surkål på burk

Idag var ödets stund kommen - surkålen skulle lämna sin trygga plats i 50-liters tunnan och flyttas över i "andelsburkar". Det är alltid lika spännande att se hur syrningen gått, den har ju skött sig själv i det fördolda i nästan 3 månader nu. Och denna omgång hade vi dessutom spexat till det lite extra genom att testa att syra hela vitkålshuvuden tillsammans med riven kål. Det ska tydligen vara en vanlig ingrediens i bland annat Balkanländernas matkultur.
Den rivna surkålen såg fin ut, och smakade ganska milt med tanke på hur länge den syrats (vi satte igång syrningen i slutet av januari). De hela huvudena såg också fina ut, men har inte avsmakats ännu. Kanske vi får hitta på nåt kul med dem inför Öppet Hus den 23/4?

Och i odlingskammaren växer det som bara den:

Purjolök

Rotselleri


En av årets nykomlingar - Stjälksellleri

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar