lördag 8 augusti 2015

Skörden och framtidsplanerandet

Nu börjar vi se frukten av årets odling på allvar. Denna sommar som varit något märklig rent vädermässigt har också varit vår första säsong. Tankar och idéer om hur vi ska göra nästa år börjar flöda och förberedelserna inför det kommer börja redan under hösten. 

Veckan som varit har vi fått hjälp av ett gäng som går en kortkurs i permakultur på Hola folkhögskola att göra en högbädd. 


Vi har också slagit ängen med lie, en äng som vi slåttrar i hopp om att få till den magra blomsteräng som det är så få av nu för tiden. Höet som vi får går till kaninerna som bor med Terez och Linda och när de är nöjda blir det täckmaterial av resten.


I övrigt har det varit en ganska lugn vecka med en hel del byråkratiskt arbete, planering och återhämtning efter intensivt jobb med Urkult. Men i landen växter det för fullt som förberedelse för nästa veckas leverans. Broccolin börjar ge fina buketter och kålrabbin som vi provsmakade härom dagen gjorde oss malligare än vanligt. Inläggningsgurkan är i full gång och glädjen var stor då det visar sig att dala-vetet har fått ax. 
Imorgon kommer en volontär, en sk. wwoof:are, den 9:de för sommaren och vi höjer tempot igen. Ogräs ska rensas, fler bärträd ska planteras, gräs ska slås och grönsaker ska skördas. Det ser vi fram emot!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar