måndag 10 augusti 2015

Rapport från en sjukbädd

Jag (Terez) har åkt på en seg förkylning sen drygt en vecka tillbaka. Så när en inte kan vara ute och rensa ogräs får en istället göra lite datorarbete från sjuksängen. Bland annat skriva följebrev inför torsdagens leverans. Vid varje leverans skickar vi med en presentation av de olika grödorna, med tips på recept och förvaring. Eftersom vi odlar en hel del udda sorter, som många kanske inte känner till alls, så tror vi att det underlättar för många att våga prova nya grönsaker eller tillagningsmetoder.

Några bilder från odlingarna kan jag också bjuda på:
De första majrovorna är skördade. Vi har sått två olika sorter, med olika färger. Här är den gula varianten "Guldboll".Kålrabbin ser grymt snygg ut, och smakar fantastiskt! Väldigt mild och saftig. Sorten heter Noriko och påstås kunna bli relativt stor utan att bli träig eller spricka. Vi får se hur den lever upp till det, de största är i alla fall skördade nu inför veckans leverans.
Sommarsquashen är i full blom med sina vackra blommor.
En bild från Li, en måltid tillagad av nyskördat från odlingarna. Receptet står med i följebrevet till veckans leverans.

Idag åt vi fräst grönkål med citrongräddig stuvning, färsk portlak och sockerärtor till lunch. Lyxigt att kunna gå ut och plocka sin lunch direkt i landet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar