onsdag 29 april 2015

Nu är våren ännu mer här!

En av grönsakerna som kommer att ingå i gårdens utbud är sparris. Primörernas primör, få saker klår smaken av egenodlad sparris på våren och försommaren. Förra året sådde vi frön som Britt tagit från sin sparrisodling, och satte småplantorna ute i en säck med jord. Där fick de tillfälligt bo i väntan på att vi ska förbereda en plats där de ska få  rota sig ordentligt. 
Igår tittade jag till sparrissäcken, tänk om de inte överlevt vintern? Men jo, det tittar upp pyttesmå sparrisknoppar ur jorden! Så nu kliar det i fingrarna för att ogräsrensa och förbereda platsen som sparrisen ska få flytta till. 
Första skörden får vi dock vänta minst ett år till på, sparrisen behöver 3-4 år på sig för att bo in sig och etablera rotsystemet innan den klarar av att skördas. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar